De abdij Maria Mediatrix

Het klooster zoals we het nu kennen is gebouwd in twee fasen.
In 1931 werd de eerste vleugel opgetrokken onder impuls van de Nederlandse mevrouw Molenstraaf - Schim van der Loef die de eerste abdis werd. De eerste vleugel is het de 'achterste' vleugel van het gebouw dat uitgeeft op de wijngaard. De stenen voor deze binnenmuren werden ter plaatse vervaardigd. Het ledenaantal groeide snel in de beginjaren, er werden plannen gemaakt om het gebouw uit te breiden en in 1945 werd de tweede vleugel bijgebouwd.

Zoals je kan zien op de bijhorende foto's, waren de plannen voor deze uitbreiding licht uitgedrukt nogal ambitieus. Van deze plannen is slecht een deel uitgevoerd.

In 2012 besloten de laatste generatie zusters te verhuizen naar een kleinschaligere woonst in Leuven, en kwam de abdij bij Jan Raes en Hilde Cieters terecht. Zij begonnen met interne moderniseringswerken met respect voor de ziel van het gebouw.

De Kluizerij

De Kluizerij is meer dan een oud klooster. De tuin, wijngaard en bos dragen evenveel bij aan de kracht van De Kluizerij. Nét hier kunnen mensen tot rust komen.

Zodra je de parking oprijdt, verstilt de tijd en valt de drukte weg. Op tal van plekken buiten is het zalig vertoeven. Bij goed weer kunnen zelfs vergaderingen buiten doorgaan.
De ruimere omgeving is ideaal voor grotere wandelingen of fietstochten langs de knooppuntenroute.

De Kluizerij investeert in zijn groen en voert een duurzaam beleid met respect voor het verleden én gericht op de toekomst. Zo werd er een hoogstammige fruitboomgaard aangeplant in 2016. Het grootste deel van dit fruit gaat naar de keuken van De Kluizerij.

 

0495/22.66.95
  • Aalstersedreef 1
    1790 Affligem
    België

Copyright 2021 De Kluizerij